TANTRA Het allerhoogste inzicht


'Het allerhoogste mag dan niet in woorden te vatten zijn, maar wat gezegd kan worden staat hier in de allesomvattende tantrische visie van twee Verlichte Meesters: Osho en Tilopa.' Osho laat ons zien dat de kern van tantra totale acceptatie is van onszelf en van alles wat is.


TANTRA het allerhoogste inzicht
Gesprekken over Tilopa’s Lied van Mahamudra, samengesteld door Swami Amrit Pathik onder eindredactie van Ma Yoga Amurag.

Eerste druk 1977
Tweede druk 1978

Dit is het eerste boek in Nederland van Bhagwan Shree Rajneesh. Wij verwachten dat er nog vele zullen volgen. Hij is wel een van de fascinerendste en meest veelzijdige meesters uit India, die even gemakkelijk over typisch Indiase onderwerpen spreekt als over Zen, Soefisme, Herakleitos of Jezus. Wij vinden zijn ideeën een schakel naar de humanistische filosofie.

Bhagwan Shree Rajneesh spreekt over Tilopa’s Lied van Mahamudra.

In Tibet werd duizend jaar geleden “het lied van de mahamudra” geboren uit de diepe verering van de verlichte meester Tilopa en zijn discipel Naropa. Het is een zeldzaam document en het hart zelf van de grote leer van Tantra. Rajneesh is in staat de betekenis van deze wonderbaarlijke tekst duidelijk te maken. Elk onderdeel van het “lied” wordt ontrafeld om de verwarde paradoxale draden bloot te leggen waarmee het complexe web van Tantra is gesponnen. Bhagwan Rajneesh heeft ons eens gezegd dat Freud, Jung en Reich en de huidige psycho-analitici in het Westen een klimaat geschapen hebben waardoor een Tantrische explosie kan plaats vinden en dat de tijd eindelijk rijp is…nu.

Dit boek laat je niet meer los als je er in begint. Het leert ons de weg met de vele hinderlagen naar het diepste inzicht in ons zelf, naar het allerhoogste inzicht.

Lees de eerste hoofdstukken op: trailer-interface.blogspot.nl


Reacties