Geen #btw-verhoging op groente en fruit!






Ons kabinet wil de belasting op groente en fruit met 50% gaan verhogen! Terwijl bijna de helft van alle Nederlanders te dik is, wil de overheid gezond eten moeilijker gaan maken. Het protest hiertegen krijgt steeds meer momentum -- en wij kunnen ervoor zorgen dat dit de goede kant op valt. Teken de petitie -- in één klik -- en roep anderen op hetzelfde te doen:

Beste vrienden in Nederland,

 

Ons kabinet wil de belasting op groente en fruit met 50% gaan verhogen! Terwijl bijna de helft van alle Nederlanders te dik is, wil de overheid gezond eten moeilijker gaan maken.

Wij kunnen dit tegenhouden.

 

Over 10 dagen presenteert Rutte zijn nieuwe kabinet. Laten we ervoor zorgen dat deze maatregel nog voor die tijd van tafel gaat.

Wetenschap, politici en bedrijfsleven spraken zich al uit -- maar wij kunnen hier een grote beweging van maken. Teken de petitie -- in één klik -- en deel dit op Facebook en Twitter en stuur deze email door:

Veeg Rutte's ongezonde plan van tafel!

Aan minister-president Rutte en andere leden van het kabinet:

"Wij rekenen erop dat u er alles aan doet om een gezond dieet te stimuleren en toegankelijk te houden voor iedereen. Gezond eten is een recht, geen privilege. Wij roepen u daarom op de btw op groente en fruit niet te verhogen, maar terug te brengen naar 0%."


Veeg Rutte's ongezonde plan van tafel!

Met deze maatregel lapt de regering alle wetenschappelijke adviezen aan haar laars. Voedingswetenschappers pleiten voor 0% BTW op groenten en fruit, om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot een gezond dieet. En zelfs haar eigen adviesorgaan wil dat de overheid het eten van groente en fruit makkelijker maakt!

Eerder zei de overheid dat het verlagen of afschaffen van de BTW-heffing op groenten en fruit onmogelijk is binnen Europese wetgeving, maar er zijn veel landen die belastingen op gezonde voeding verlaagd hebben.

Het protest tegen deze belastingverhoging krijgt steeds meer momentum -- en samen kunnen we ervoor zorgen dat dit de goede kant op valt. Sluit je aan en roep anderen op hetzelfde te doen -- zo zorgen we ervoor dat het kabinet deze maatregel intrekt en gezond eten makkelijker maakt:

Veeg Rutte's ongezonde plan van tafel!
Over de hele wereld voert onze gemeenschap campagne voor veilige en gezonde voeding, en samen hebben we al veel voor elkaar gekregen. Laten we er nu ook voor zorgen dat in Nederland gezonde voeding voor iedereen toegankelijk blijft -- het is een recht, geen privilege.

Met hoopvolle groet,

Anneke, Lisa, Caroline, Mike en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

Richtlijnen gezonde voeding 2015 (Gezondheidsraad):
https://www.gezondheidsraad.nl/nl/taak-werkwijze/werkterrein/gezonde-voeding/richtlijnen-goede-voedi...

Gezondheidscoalitie boos op nieuw kabinet vanwege BTW-verhoging (Foodlog)
https://www.foodlog.nl/artikel/gezondheidscoalitie-boos-op-nieuw-kabinet-vanwege-btw-verhoging/

Terugkijken: Lubach bekritiseert de ongezonde btw-verhoging (HP de Tijd)
http://www.hpdetijd.nl/2017-10-16/terugkijken-lubach-btw-verhoging/

Brief informateur Zalm inzake verhoging BTW-tarief (de Formatiewijzer)
http://deformatiewijzer.nl/wp-content/uploads/2017/09/17GFH103-Brief-informateur-Zalm-inzake-verhoge...

Reacties